افزایش جهانی بهای نفت در ماههای اخیر، اقتصاددانان را بر آن داشت تا درباره افزایش تورم و کاهش رشد اقتصادی به ویژه در کشورهای وارد کننده نفت، هشدار دهند.
قیمتهای جهانی نفت خام در پی تشدید تنشها بین روسیه و اوکراین و بهدنبال آن نگرانی از اختلال در شرایط عرضه، با بیش از یک درصد افزایش به بالاترین سطح در هفت سال گذشته رسید.
دکتر فشارکی معتقد است که بدون بازگشت نفت ایران، ظرفیت مازاد موجود در مجموعه کشورهای اوپک پلاس هر ماه کمتر و کمتر شده و این موضوع فشار رو به بالای بیشتری بر قیمت نفت وارد می کند.
آمارهای اوپک نشان میدهد تولید نفت ایران در نخستین ماه از سال ۲۰۲۲ میلادی با وجود ادامه تحریمهای اقتصادی، با افزایشی ۲۱ هزار بشکهای به بالای ۲.۵ میلیون بشکه در روز رسیده که بالاترین میزان تولید در سه سال گذشته است.
طی ماههای گذشته قیمت نفت در بازار جهانی افزایش چشم گیری داشته و حالا ورود نفت ایران به بازار میتواند مرهمی برای زخم افزایش قیمت بنزین بر اقتصاد آمریکا باشد.
بهدنبال کاهش ذخایر نفت آمریکا که تقاضای قوی در بازار را تایید کرد، قیمت نفت امروز افزایش یافت اما سرمایهگذاران در آستانه نشست اوپک پلاس محتاطانه عمل کردند.
افزایش فروش نفت و رشد مبادلات تجاری ایران نهتنها به مذاق برخی خوش نیامده بلکه باعث نگرانی تعدادی از سناتورهای آمریکایی شده تا از رئیسجمهور کشورشان بخواهند که درخصوص اجرای تحریمهای نفتی ایران سختگیری بیشتری اعمال کند!
قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی که سرمایه گذاران در آستانه اعلام نتیجه نشست سیاست پولی فدرال رزرو و انتشار آمار هفتگی ذخایر نفت و فرآوردههای نفتی آمریکا به سودگیری از افزایش قیمتها پرداختند، با کاهش روبرو شد.
مدیران عامل نفت آمریکا امیدوارند، این کشور در آیندهای نزدیک ۸۰۰ هزار بشکه نفت در روز به تولید خود افزوده و در مجموع ۱۳ میلیون بشکه نفت به بازار عرضه کنند.
هر دو شاخص نفت خام برنت و WTI برای پنجمین هفته متوالی افزایش یافتند و حدود دو درصد افزایش را به ثبت رساندند. این در حالی است که قیمتها از ابتدای ۲۰۲۲ تاکنون بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته است.
چین در هفتههای اخیر حدود 4 میلیون بشکه نفت خام ایران را در مخازن ذخیره سازی خود تخلیه کرده و روز گذشته نیز بهصورت رسمی آمار واردات نفت از ایران را منتشر کرد، این نشان میدهد کارایی تحریمهای نفتی ایران از بین رفته است.
رئیس اداره کانال سوئز با توضیح اینکه در مورد عبور پرچم کشتیهای عبوری از کانال سوئز، هیچ تبعیضی وجود ندارد، گفت و نفت ایران با وجود تحریم ها از این کانال عبور می کند.